Schrevens

Beveilig je bedrijf nog beter tegen hackers, zeker nu!

Afbeelding van VIN JD via Pixabay "Mijn bedrijf gehackt? Dat kan me niet overkomen"

Cybercriminaliteit is al jaren in opmars. Zowel kleine als grote bedrijven lopen gevaar. Systemen en toepassingen vernieuwen zo snel dat het moeilijk is om alles bij te houden. 

Ook in deze uitzonderlijke tijden is het belangrijk om alert te zijn. Er zijn immers hackers die misbruik maken van de coronacrisis en het feit dat veel werknemers thuiswerken. Laptops zijn dan niet altijd up-to-date met security updates en vormen een gemakkelijk doelwit.

Wist je bijvoorbeeld dat 4 op de 10 ondernemingen al slachtoffer zijn geworden van hacking? Ook zij dachten waarschijnlijk ooit dat ze hackers toch niks te bieden hadden. Gelukkig kun je zelf heel wat doen om je bedrijf te beschermen en de risico’s te beperken.


Wees hackers een stapje voor met deze tips


Dit kun je doen om je bedrijf goed te beschermen


KBC heeft al heel wat expertise opgebouwd op het vlak van cybercriminaliteit. Logisch, want banken zijn een gedroomd doelwit voor hackers. Die opgebouwde expertise en tips delen we nu graag met jou.

  • Breng de belangrijkste risico’s in kaart
  • Maak een crisisplan op
  • Bepaal hoe je de beveiliging aanpakt en wat de prioriteiten zijn
  • Maak goede afspraken met je IT-leveranciers

Toch pech gehad? Na een cyberaanval loopt je bedrijf meer risico's dan je denkt. Er zijn de voor de hand liggende kosten zoals het herstellen van de software, of het verlies van inkomsten door een website die platgelegd wordt. Als er vertrouwelijke informatie gestolen wordt, lijd je aan reputatieschade en riskeer je bovendien torenhoge boetes. 

Wij adviseren je hoe je jouw bedrijf preventief beschermt, en hoe je je kan verzekeren voor als het toch misloopt. 

Contacteer ons, wij helpen je graag verder.


Lees meer
Terug naar boven