Schrevens

Groene kaart voortaan wit en digitaal

Nieuw uiterlijk

De 'groene kaart' is het officiële bewijs dat je in een aantal landen verzekerd bent voor schade die je met je wagen veroorzaakt aan derden. Als bestuurder van een motorrijtuig ben je verplicht om dit document bij je te hebben. Vanaf 1 juli 2020 krijgt dit verzekeringsbewijs een bij wet verplicht nieuw uiterlijk. Het document mag niet langer op groen papier gedrukt worden en alle informatie moet op één zijde van het document afgedrukt zijn.

Digitale groene kaart

Bij een controle van de boorddocumenten van de wagen, denk aan de technische keuring of bij een politiecontrole, is het voortaan toegestaan een digitaal expemplaar te tonen, bijvoorbeeld via je smartphone. Digitale KBC klanten kunnen hun verzekeringsbewijs vanaf nu makkelijk terugvinden in de online KBC toepassingen KBC Touch en KBC Mobile. Ga je naar het buitenland? Dan is het wel aangeraden om het document te printen en aan boord van je voertuig te bewaren. 

Wat met je huidige groene kaart?

Er zijn natuurlijk nog heel wat groene kaarten in omloop. Er geldt dan ook een overgangsperiode tot 31 december 2021. Tot dan blijven groene verzekeringbewijzen waarvan de geldigheidsduur nog niet verstreken is, geldig.

Lees meer op de website van FOD Economie
Terug naar boven