Schrevens

Familiale Verzekering

 
gezinEr zijn ontelbare scenario's denkbaar waarbij jij of iemand van je gezin onopzettelijk schade toebrengt aan iemand anders, of waarbij iemand anders schade toebrengt aan jou of aan iemand van je gezin. Een familiale verzekering beschermt je tegen de financiële gevolgen van zulke situaties.
  • Je hond ontsnapt, waardoor een auto moet uitwijken en vervolgens tegen iemands omheining rijdt.
  • Je laat de nieuwe smartphone van je buurvrouw vallen.
  • Je dochtertje wordt gebeten door de hond van een voorbijganger.
  • Je maakt met je winkelkarretje op de parking van de supermarkt een kras op een geparkeerde auto.
  • Een autobestuurder opent de deur van zijn wagen en raakt je per ongeluk terwijl je voorbijfietst. Je valt en breekt je arm, je fiets is beschadigd.

Vraag je offerte aan

Je veroorzaakt schade

Door een ongeluk of een kleine onvoorzichtigheid kan je iemand grote schade toebrengen. Je aansprakelijkheidsverzekering privé-leven komt tussen om de schade aan die derde partij te vergoeden.

En wat als iemand je beschuldigt van het veroorzaken van een schade? Dan zal die moeten bewijzen dat jouw fout de oorzaak van de schade is, want wie eist, bewijst. Je familiale verzekering zal je bijstaan om je te verdedigen en je aansprakelijkheid te betwisten.

Kinderen en dieren

huisdierHou er rekening mee dat je niet alleen verantwoordelijk bent voor je eigen daden. Je kan ook aansprakelijk gesteld worden voor de schade die je inwonende kinderen of huisdieren veroorzaken.

Als ouder ben je verantwoordelijk voor de daden van je kinderen tot ze meerderjarig zijn. Ook ouders die gescheiden zijn en waar de kinderen bij de ex-partner wonen, blijven mee verantwoordelijk. Blijf je kinderen dus verzekeren in je eigen familiale verzekering, ook al verblijven ze vaker bij je ex-partner.

Wanneer je huisdier iemand anders schade toebrengt, zal jij aansprakelijk gesteld worden. Ook hiervoor zal je familiale verzekering tussenkomen. Sommige dieren zijn hierin echter uitgesloten en moeten apart verzekerd worden, zoals rijpaarden.

Je lijdt schade

Ook wanneer je zelf schade hebt geleden door toedoen van iemand die niet tot je gezin behoort, kan je beroep doen op je familiale verzekering. Als je voor geleden schade een vergoeding eist, zal je de fout wel moeten bewijzen, want wie eist, bewijst.
  • Kan je je schade bewijzen?
  • Kan je bewijzen dat iemand een fout gemaakt heeft?
  • Kan je bewijzen dat deze fout de oorzaak is van je schade?
Terug naar boven