Schrevens

Louis SchrevensOndernemen zit Louis Schrevens in het bloed. Hij startte zijn carrière als analyst - programmeur bij Cera, maar toen hij in 1981 het voorstel kreeg om als zelfstandige verzekeringsagent te beginnen, was de uitdaging voor hem te groot om hier niet op in te gaan. Van verzekeringen wist hij zo goed als niets, maar dat hield hem niet tegen om de sprong te wagen en via verschillende cursussen zijn kennis te verdiepen.

Sinds de oprichting is het kantoor ieder jaar gestaag gegroeid met als resultaat vandaag 4 vestigingen in het Leuvense waar in totaal een 20- tal medewerkers werkzaam zijn.

Louis Schrevens heeft altijd zijn eigen weg gevolgd: de klant komt eerst, commerciële doelstellingen zijn uiteraard belangrijk, maar dit is voor hem nooit de drijfveer geweest. De klant een positieve ervaring bieden, en een goede service verlenen, dat is waar het voor hem om draait.

De leuze in de beginjaren van het kantoor was niet voor niets ‘ Kwaliteit, service en prijs gaan hand in hand’. De huidige digitalisering maakt het verlenen van service in zijn ogen nog belangrijker.

Dat Louis Schrevens een scherp inzicht heeft en risico’s durft te nemen bljkt onder andere uit het feit dat verzekeringen Louis Schrevens het eerste agentschap was om een eigen schadedienst op te richten. Een beslissing die hem duidelijk geen windeieren heeft gelegd... Inzicht hebben en vooral durven ondernemen zijn de belangrijkste factoren geweest waardoor het kantoor is kunnen uitgroeien tot de succesvolle onderneming die het de dag van vandaag is.

Participatief ondernemen is ook 1 van de pijlers van het business model van Verzekeringen Louis Schrevens, een visie die hij recent nog heeft bekrachtigd door 3 zelfstandige venoten mee aan het roer te zetten van zijn zaak. Zijn zoon Wim Schrevens, Jurgen Verstraeten en Jo Weyens zijn nu verantwoordelijk voor het dagelijkse reilen en zeilen van de kantoren. Maar Louis Schrevens blijft een actieve rol vervullen, zij het wat meer achter de schermen. Het bepalen van de strategie en de richting die het kantoor uitgaat laat hij over aan de jongere generatie, maar hij behandelt nog steeds de grotere dossiers, en brengt nieuwe klanten aan.

Op zijn lauweren rusten is er dus niet bij: in 2010 heeft hij het Craywinkelhof nieuw leven ingeblazen en omgetoverd tot een heus streekbelevingscentrum waarvan hij aan het roer staat. Het eigen gebrouwde bier, ‘t Kraaike, is hiervan de kers op de taart.

Een heel bezige bij dus, nog steeds.
Terug naar boven