Schrevens

Hospitalisatieverzekering

 
 
Een ziekenhuisopname kan onverwachts grote kosten met zich meebrengen. Zelfs na tussenkomst van de mutualiteit blijven er vaak nog heel wat kosten over. Bescherm jezelf en je gezin tegen de financiële gevolgen van een hospitalisatie.

Een hospitalisatieverzekering

ziekenhuisopnameEen hospitalisatieverzekering dekt je medische kosten bij een ziekenhuisopname wegens ziekte, ongeval of bevalling. Je kan bij het afsluiten kiezen welke franchise en welk type kamer je neemt (éénpersoonskamer of meerpersoonskamer).

Elke hospitalisatieverzekering heeft andere voorwaarden, en soms zijn er grote verschillen. Kijk daarom verder dan de premie die je moet betalen. Het loont om op voorhand een vergelijking te maken en de kleine lettertjes te lezen. Let vooral op de verzekerde bedragen, de pre- en postperiode (de periode voor en na een ziekenhuisopname waarin gerelateerde medische kosten mee vergoed worden), de lijst van zware ziekten en een eventuele wachttijd.


Meer weten

Handig, de Assurcard!

8  AssurcardHeb je een KBC-hospitalisatieverzekering afgesloten na 2001? Dan ontving je bij het afsluiten van je hospitalisatieverzekering een AssurCard. Met deze kaart worden de financiële en admnistratieve beslommeringen bij een ziekenhuisopname tot een minimum beperkt, want KBC betaalt je ziekenhuisfactuur rechtstreeks aan het ziekenhuis. Dit is het zogenaamde 'derde-betalersysteem'. Jij betaalt aan KBC alleen je eigen gekozen franchise en de niet-verzekerde kosten.

Verloren of gestolen?
Om een nieuwe AssurCard aan te vragen, stuur je een e-mail naar kaartbeheerder@verz.kbc.be of bel je naar 0800 900 68 (elke werkdag van 8 tot 17u).

Meer weten

Hospitalisatieverzekering via je werkgever

Sommige bedrijven bieden hun personeel een hospitalisatieverzekering aan. Heb je er ook één? De kans is groot dat je hiervoor een hele voordelige premie betaalt. Maar wat gebeurt er als je ontslagen wordt, ontslag neemt of op pensioen gaat?

  • Wie op pensioen gaat, krijgt plots heel wat minder loon. Terwijl de hospitalisatieverzekering net duurder wordt.
  • Bij de opstart van een hospitalisatieverzekering moet je een medische acceptatie ondergaan. Je medische voorgeschiedenis kan ervoor zorgen dat er uitsluitingen worden opgenomen in je verzekering. De kosten voor deze uitsluitingen worden niet vergoed. Hoe jonger je de medische acceptatie doorgaat, hoe minder kans je hebt op uitsluitingen.
  • Soms geldt er een wachttijd, zoals bijvoorbeeld bij een zwangerschap.


Wat na je pensioen?

Wil je niet het risico lopen dat je hospitalisatieverzekering heel duur wordt wanneer je ze het meest nodig hebt? En wil je de medische acceptatie en wachttijd op latere leeftijd vermijden? Dan spreken we met jou graag over de mogelijkheden om dit nu al op te vangen.

Ziekenhuisopname

Opgenomen in het ziekenhuis, gepland of onverwachts? Geef je ziekenhuisopname voor of tijdens je opname door:
  • via KBC Assist (alle dagen, de klok rond)
  • per telefoon op 0800 90 068 (elke werkdag van 8 tot 17u).

Wat te doen voor, tijdens en na de opname?

Geboorte

geboorteIs er een kindje geboren? Proficiat!
Laat het ons weten binnen 60 dagen na de geboorte, zodat je pasgeborene mee kan opgenomen worden in je hospitalisatieverzekering zonder medische acceptatie.
Terug naar boven