Schrevens

Huren

 
Als huurder sta je best even stil bij de risico's die je loopt. Ook al ben je geen eigenaar van het gebouw waarin je woont, je kan wel opdraaien voor de kosten van schade die je aan de woning toebrengt, ook al deed je dat niet opzettelijk. Zorg voor de juiste bescherming.


Het gebouw

Het gebouw waarin je woont hoef je zelf niet te verzekeren, daarvoor zorgt de eigenaar-verhuurder.

Huurdersaansprakelijkheid
Je hebt er alle belang bij je aansprakelijkheid als huurder te verzekeren. Zo ben je verzekerd voor de schade die je aan de huurwoning kan toebrengen. Een kleine vergetelheid kan immers grote gevolgen hebben. Stel dat je een pan op het vuur bent vergeten, en de woning brandschade oploopt. Of je door een ongelukkig manoeuvre een barst maakt in een ruit. Als jij aansprakelijk wordt gesteld voor de schade, zal je die ook moeten vergoeden. In de meeste gevallen zal je huisbaas je verplichten om je huurdersaansprakelijkheid te verzekeren door een clausule op te nemen in het huurcontract. 

Afstand van verhaal
Soms verzekert je huisbaas zelf jouw huurdersaansprakelijkheid: hij heeft afstand van verhaal in zijn brandverzekering opgenomen. Hij zal je dan niet vragen om je huurdersaansprakelijkheid te verzekeren. Maar zelfs dan raden we je aan om zelf een aanvullende huurdersaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Als de schade verder reikt dan je eigen woongedeelte, tot bij de buren bijvoorbeeld. Ben je zeker dat de polis van de eigenaar deze schade ook zal vergoeden, of draai je toch zelf op voor deze kosten? Of wat als de eigenaar zijn brandverzekering zonder je medeweten heeft stopgezet of niet heeft betaald? Hiervan krijg je als huurder geen bericht. Door je eigen aansprakelijkheid te verzekeren loop je geen risico. 

Inboedel
Vergeet ook niet je eigen inboedel te beschermen en sluit een inboedelverzekering af. Dat zal de eigenaar-verhuurder uiteraard niet in je plaats doen.

Rechtsbijstand voor de huurder
Een huurovereenkomst is een contractuele aangelegenheid. Wanneer je een geschil hebt met de eigenaar-verhuurder, kan je in je familiale verzekering geen beroep doen op rechtsbijstand, omdat contractuele geschillen daarin zijn uitgesloten. Geschillen met de verhuurder kan je wel apart verzekeren in een verzekering rechtsbijstand voor de huurderLees meer          Vraag uw offerte aan
Terug naar boven